Effortless coaching

De coachpraktijken schieten als paddenstoelen uit de grond. Ieder met een eigen geluid. Maar of het nu om een burn-out coach gaat, of een leefstijl coach, ze hebben allen een ding overeenkomstig: ze gaan uit van een fout in de communicatie naar de hersenen. Een traject binnen deze visie, zorgt ervoor dat je je beter voelt en je doet nieuwe inzichten op. Maar juist doordat de sessies gericht zijn op het brein, is er lange periode voor nodig om tot inzicht te komen, en na verloop van tijd val je terug, omdat de kern niet is aangepakt.

De visie van effortless coaching

Effortless coaching is gebaseerd op een ‘nieuw mensbeeld’. Er worden regelmatig wetenschappelijke artikelen geschreven die deze visie onderbouwen. Wat is het verschil? In het nieuwe mensbeeld zijn niet de hersenen de informatiebron, maar je cellen. Het menselijk lichaam heeft miljarden cellen. Al deze cellen hebben een beperkte levensduur en worden vervangen. De cel geeft zijn informatie door aan de nieuwe cel, die op zijn beurt ook weer de informatie doorgeeft. Bijvoorbeeld: als je je tong verbrand aan een te hete kop thee, dan doet dat pijn, maar na een paar dagen is dat weer over. Alle cellen in je tong worden namelijk wekelijks vernieuwd. Dus elke week heb je een volstrekt nieuwe tong! Of kijk eens naar je arm als je er een schram op hebt. Elke dag zie je verbetering, je lichaam herstelt zichzelf. Maar wat, als dat niet gebeurt? Als de cel foutieve informatie doorgeef? Dat je tong pijn en gevoelig blijft?

De kracht van effortless coaching

En nu komen we bij kracht van effortless coaching. In zeer korte tijd kan ik jouw cellen met foutieve informatie ‘resetten’. Dat kan zowel op het psychische als ook op het lichamelijke vlak. Wat ik bij je ga doen? Heel eenvoudig, ik stel je vragen, waar jij antwoord op gaat geven. Je gaat hard werken tijdens een sessie, die best 2 uur kan duren. Na elke sessie ga je beter naar huis, dan dat je binnen kwam. Het klinkt wonderlijk, zweverig. Maar ik kan je alleen zeggen dat het klopt en dat het gewoon zo is! Ik kan spreken uit eigen ervaring en deel daarvan iets met je:

“Ik was 17 jaar oud, woonde bij mijn ouders, en voelde me daar vaak eenzaam en alleen. Op gegeven moment maakte mijn moeder een opmerking, die op dat moment, de wereld deed ophouden. De navelstreng tussen moeder en dochter werd voorgoed doorgesneden. Dit heeft mij gevormd tot een volwassen mens, die hoge muren om haar heen bouwde, zodat men haar geen pijn meer kon doen. Ik mocht me niet kwetsbaar opstellen, moest altijd sterk overkomen naar de buitenwereld en werd een volledig rationeel mens, die gevoel en emotie uitschakelde. Deze houding en manier van leven heb ik 35 jaar lang weten vol te houden. Tijdens de opleiding tot effortless coach, in een sessie met een medestudiegenoot, heb ik los kunnen laten. Een houding van 35 jaar lang werd binnen een uur weggewerkt!”

Is effortless coaching iets voor jou?

  • Je wilt iets wezenlijks veranderen in je leven
  • Je bent er zelf tot nu toe nog niet in geslaagd
  • Je hebt klachten die niet lichamelijk te verklaren zijn: SOLK (Somatisch Onverklaarbaar Lichamelijke Klachten)

Effortless coaching begeleidt je op jouw weg hier heen, wat ook je vertrekpunt is!

Als coach help ik je om in contact te komen met je natuurlijke staat. Daar voel je op een directe manier wat je echt wilt in je leven en ook welke dingen je daar in je huidige situatie van weerhouden. Je gaat zien wat een groot verschil het uitmaakt als je dit zo laat of als je deze belemmeringen zou kwijtraken. Dit inzicht zetten we om in een dubbele beweging: weg bij wat je tegenhoudt om echt te leven zoals je wilt, en begínnen met het leven dat eigenlijk bij jou hoort. Ik help je om die dingen die je tot nu toe nog niet zijn gelukt te realiseren. Samen gaan we een heel stuk verder komen!